Bizimle iletişime geçin paket boyutu ve dahili devre şeması sertifikalar blog
7 Segment/nokta Matrisli Led Ekran Üretim Sürecinin Kısa Tanıtımı

7 segment/nokta matrisli led ekran üretim sürecinin kısa tanıtımı

7 segment led ekran/nokta matrisli led ekran üretim sürecinin kısa tanıtımı

7 segment led ekran, led ekran, 7 segment ekran, sayısal led ekran;yedi segment; led ekran modülü, özelleştirilmiş led ekran,fırın zamanlayıcı led ekran, sıcaklık/nem led göstergesi,buzdolabı led ekran,led ekran üreticisi ,nokta matris led ekran.

alt tabaka hazırlığı‌:
Kirleticileri gidermek için ultrasonik yöntemler kullanarak PCB alt tabakasını temizleyin ve ardından kurutun.

kalıp bağlama‌:

PCB'nin önceden belirlenmiş pedlerine gümüş macunu veya yalıtım tutkalı sürün. Önceden genişletilmiş LED çipleri, mikroskobik hizalama altında bir kalıp bağlayıcı kullanılarak pedlere hassas bir şekilde monte edilir. daha sonra yapıştırıcıyı sertleştirmek için montaj sinterlenir.

tel bağlama‌:
Her bir LED çipinin elektrot terminallerini, bir tel bağlama makinesi aracılığıyla altın/alüminyum teller kullanarak PCB'nin devre izlerine bağlayın. bu, segment kontrolü için elektriksel yollar oluşturur.

yarı mamul ürün testleri
: LED'ler ve kablonun iyi bir şekilde bağlanıp bağlanmadığı doğru mu? .

epoksi kapsülleme‌:
yapıştırılmış yongaları ve telleri kapsüllemek için epoksi reçinesi uygulayın. epoksi bileşenleri çevresel faktörlerden korur (örn.., nem, toz), ışık yayılımını artırır, ve renk ayarlaması için fosfor entegre edilebilir. epoksi şekli ve hacmi üzerinde hassas kontrol, parlaklık düzgünlüğü için kritik öneme sahiptir.

‌bitmiş ürün testleri :

fotoelektrik parametreleri (örneğin parlaklık, renk tutarlılığı) ve segment işlevselliğini doğrulayın.

bitmiş ürün görünüm denetimi:

kısa pimlerin olup olmadığını doğrulayın, daha az pin, epoksi ile doldurulmuş pimler,segmentlerde kirli, lastik ref kırıldı,parça numarası iyi basılmış ve doğru, etiket/film düzgün bir şekilde yapıştırılmış , vb.

paketleme‌:son led ekranlar spesifikasyonlara göre paketlenir.

önemli notlar

‌süreç kontrolü‌: kalıp takılması sırasında parametrelere sıkı sıkıya uyulması (örn.., tutkal hacmi, pozisyon) ve kapsülleme (örn.., epoksi kürleme profili) optik performans için önemlidir.‌

terminoloji‌:

kalıp bağlama
tel bağlama
epoksi kapsülleme

Kaynaklar, çok segmentli ekranlar için uyarlanmış standart LED paketleme iş akışlarını yansıtıyor, kalıp yerleştirme ve kapsüllemede hassasiyetin vurgulanması.

video